Warning: include(/home2/antante/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r75573webt/antante.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 65

Warning: include(): Failed opening '/home2/antante/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r75573webt/antante.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 65

Warning: include_once(/home2/antante/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r75573webt/antante.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 82

Warning: include_once(): Failed opening '/home2/antante/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r75573webt/antante.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 82
Viscolul guvernului de-o vara | AnTanTe
Feb 102012
 

Intr-o tara inghetata si ramasa blocata sub nameti, politica e doar un foc de paie. Doar ca aceste paie nu au tinut si spice pe care sa fi crescut candva o paine alba.

Imaginile cu sate intregi ingropate de zapada, cu drumuri pierdute sub nameti sau oameni inghetati in trenuri si masini, au fost spulberate din prime time de viscolul politic iscat de mintile senine ale unor indivizi pentru care vatra stramoseasca e doar o chestiune de gusturi si tendinte. In planurile de constructie pentru vilele acestor indivizi, nu a fost niciodata desenata si o vatra de foc.Incalzirea in pardoseala sau placile radiante in infrarosu au sters din memoria lor amintirea sobelor si a plitelor din casa bunicilor.In casele cu semineu, construit doar pentru estetica, mila, compasiunea si candoarea au amortit in raceala sufletelor locatarilor.

Am 34 de ani si imi amintesc de suficient de multe ierni in care ninsorile au tinut mai mult, viscolul a fost mai abitir si zapezile mult mai inalte, dar dincolo de gluma cu iarna ce ne prindea nepregatiti in primele 2 zile, este pentru prima data cand “nepregatirea” a durat aproape 2 saptamani.Cam cat sa schimbi un guvern in “minutul 89”, de parca ai putea sa mai crezi ca noul intrat in teren va da 3 goluri in ultimul minut.

Intre timp, nepotii acelor bunici pentru care vatra este sfanta si altar, cand urgia nu-i lasa sa ajunga la biserica, s-au luptat vitejeste in online cu A.C.T.A, S.O.P.A si schimbarile din Facebook. Au comentat iarna grea pe Twitter si au mai injurat cate un blogger mic sau mare.

Cat de tare tare te-ar mira daca bietii romani ce au ramas blocati zile intregi pe drumuri, in casele ingropate de zapezi, fara curent, apa, medicamente sau mancare, atunci cand vor iesi de sub zapada, precum ghioceii primavara, vor striga cu ultimele puteri ramase “Jos guvernul Boc!”?

  5 Responses to “Viscolul guvernului de-o vara”

  1. Îmi place, că ai făcut o analogie între iarna ca anotimp și iarna politică. Gropi acoperite de zăpezi… gropi și în bugetul statului acoperite de minciuni!

  2. Din pacate toti suntem la fel, si guvern, si noi oamenii de rand. Asteptam unii dupa altii. Eu zic ca autoritatile trebuie sa actioneze cu preponderenta acolo unde sunt oameni neajutorati (bolnavi, batrani). Dar nu sunt de acord ca tinerii in putere sa stea sa priveasca la militarii care muncesc sa le scoata locuintele de sub zapada.

  3. Încă mai sper că oamenii şi-au dat seama că schimbarea asta nu-i, de fapt, nici o schimbare! Şi că atunci când vremea va permite, îi vom vedea iar în Piaţa Universităţii!

  4. Păi, nici nu cred că ar greși prea mult, fiindcă, dacă-l căutăm mai atent, tot guvernul boc e la putere și acum; drept e că prin reprezentanți acum.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)