Warning: include(/home2/antante/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r75573webt/antante.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 65

Warning: include(): Failed opening '/home2/antante/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r75573webt/antante.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 65

Warning: include_once(/home2/antante/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home4/r75573webt/antante.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 82

Warning: include_once(): Failed opening '/home2/antante/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home4/r75573webt/antante.ro/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 82
Romania repetenta | AnTanTe
Jul 062012
 

Atunci cand un om isi face un plan pe termen lung pentru viata, daca intelege ca trebuie sa isi puna in acord aspiratiile cu posibilitatile, pune pe un crampei de hartie sau isi noteaza intr-un colt de creier pasii pe care trebuie sa-i urmeze pentru a putea ajunge acolo unde isi doreste.

Regulile jocului „de-a viata” sunt simple si incep din scoala primara, iar ordinea logica este „inveti si faci”!

In orice directie ai vrea sa te dezvolti ca individ, trebuie sa inveti o serie de lucruri care tin direct de activitatile din care urmeaza sa iti castigi existenta, dar si foarte multe alte lucruri conexe care te ajuta sa supravietuiesti social, sa te integrezi cultural sau pur si simplu sa utilizezi produsele contextului tehnologic in care te afli.

Cu alte cuvinte, scoala ar trebui sa-ti puna la dispozitie toate elementele de dezvoltare profesionala si personala. Din scoala trebuie sa pleci atat cu notiuni clare despre  meseria ce iti va asigura traiul cat si despre lumea in care urmeaza sa traiesti. Dincolo de cei 7 ani de acasa, scoala iti desavarseste modul in care relationezi cu restul lumii.

Nu vrei sa te faci profesor de matematica, dar inveti macar putina matematica pentru a te descurca in piata. Nu vrei sa te faci medic, dar inveti cateva chestii care tin de cum functioneaza corpul tau pentru ca stii ca nu ai mereu un medic la indemana. Nu vrei sa te faci avocat, dar inveti si o parte din regulile jocului legalitatii. Nu vrei sa te faci inginer, dar trebuie sa inveti ca nu se baga cuie in priza. Nu vrei sa te faci contabil, dar e bine sa inveti cum vine treaba cu echilibrul dintre venituri si cheltuieli. Nu trebuie sa te faci sofer de cursa lunga pentru a invata cum se conduce o masina pana la gratarul de weekend. Nu trebuie sa stapanesti la perfectie literatura univesala si sa castigi bani din asta, cateodata e suficient daca reusesti sa castigi inima unei fete la prima cafea bauta impreuna. Nu trebuie sa ai diploma de programator ca sa stai pe Facebook sau sa iti redactezi un C.V. Nu trebuie sa te faci actor pentru a te bucura de o piesa de teatru. Nu e obligatoriu sa te faci istoric pentru a intelege ca istoria se repeta pentru cei care o ignora. Lista poate continua, dar am sa o scurtez pentru a ajunge mai repede la explicarea titlului acestui articol.

Nu trebuie sa te faci politician pentru a intelege ca toate lucrurile pe care ai putea sa le inveti, pentru a iti asigura tie si familiei tale un trai decent si o viata linistita, nu valoreaza nimic daca nu inveti si regulile jocului politic. Traim contextual si intr-o bucla in care ne construim contextul pe masura ce-l consumam, iar unul dintre vectorii principali ce ne defineste calitatea vietii este si contextul politic.

Nu doar politicienii sunt de vina pentru contextul pe care il traim acum si pe care l-am construit impreuna in ultimii 20 de ani! Suntem vinovati toti, in egala masura, fara exceptie! Suntem vinovati pentru ca, desi am avut oportunitatea, nu am invatat la materia ce guverneaza si pune in acord toate celelalte materii.

Suntem vinovati pentru ca am ramas repetenti la politica!

Am ratat, rand pe rand, toate cursurile, laboratoarele practice, examenele, restantele si reexaminarile. Ca natiune, suntem in situatia studentului repetent, dar care viseaza ca intr-o buna zi va face si doctoratul.

As putea sa spun ca daca nu ne trezim si nu intelegem ca trebuie sa ne intoarcem in banci pentru a invata, pe bune, cum vine treaba cu politica si institutiile statului, suntem condamnati sa repetam la nesfarsit istoria, dar din pacate ar fi un eufemism ieftin. In realitate, pentru fiecare dintre noi, viata nu este nesfarsita, asa ca reformulez si spun ca suntem condamnati sa traim aceeasi mizerie pana la moarte!

Inchei prin a iti aduce aminte ca meseria pe care o ai nu ai invatat-o de la televizor! Nu de la televizor ai invatat celelalte lucruri pe care le stii si care chiar iti aduc valoare in viata!

Sloganul  „Nu votezi, nu contezi!” este doar o jumatate de adevar si ar trebui inlocuit cu „Nu inveti de ce votezi, nu contezi!”

Suntem repetenti la politica, iar mam’ mare, mamitica si tanti Mita nu ne pot ajuta! Trebuie sa inchidem televizorul si sa ne intoarcem la manuale!

  9 Responses to “Romania repetenta”

  1. sa inveti cate putin din toate inseamna mai pe romaneste sa nu stii nimic

  2. Din pacate asa este, suntem cum suntem

  3. Oricum, sunt anumite locuri de munca in Romanica unde nu conteaza experienta, important este sa ai studiile aferente postului. Si uite-asa faci calificare la locul de munca unde pana reusesti ( daca reusesti), faci sa sufere poate o multime de romanasi. Si in politica este la fel, faceau repede o facultate si nici nu o terminau ca lumea si deja erau propusi europarlamentari. Bravo noua, sa moara altii de ciuda si noi de mizerie…!

  4. Asa este, trebuie sa inchidem mai des televizorul

  5. Suntem repetenti de 22 de ani…Astept momentul sa si trecem…Altfel tot repetam dar nu invatam din greseli…

  6. Nu inteleg ce atat tam tam referitor la Ponta, Basescu, etc. Rezultatele dezastruase de la BAC ar trebui sa fie pe prima pagina, analizate, gasite rezolvari…Am ajuns cei mai slabi din Europa. :( Incredibil ce cadere

  7. Din punctul meu de vedere trebuie sa sti cate putin din toate sa poti fi capabil sa iti alegi singur drumul in viata si sa nu te influenteze altii

    • corect! Dar trebuie sa avem modele, trebuie sa acceptam critica si trebuie sa ne adaptam societatii, nu-i vorba ca nu trebuie sa te influenteze altii ci trebuie sa stii sa alegi ce influente sunt bune si care nu.

  8. Problema la noi romani este ca suntem inebuniti dupa ocuparea unui loc de munca ce necesita teorica insa adevarul e ca aveam nevoie de experienta practica, vechime, ani de practica si uite asa apare insuccesul.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)